SMI

Naam
SMI
Omschrijving

De Schema Modi Inventory (SMI; Young et al., 2007) brengt schemamodi in kaart. De modi zijn onderdeel van het schemamodel van Young en refereren aan verschillende cognitieve, emotionele en gedragstoestandsbeelden waarin een persoon zich bevindt. De SMI bestaat uit 14 modi (Kwetsbare kind, Woedende kind, Razende kind, Impulsieve kind, Ongedisciplineerde kind, Blije kind, Willoze inschikkelijke, Onthechte beschermer, Onthechte zelfsusser, Zelfverheerlijker, Pest- en aanval. Straffende ouder, Veeleisende ouder, Gezonde volwassene) en is opgebouwd uit 118 items.

Waar beschikbaar
website
Verkrijgbaar in het Nederlands
Ja
Validiteit & betrouwbaarheid

De SMI laat een goede betrouwbaarheid en validiteit zien waardoor het een waardevol instrument is voor de klinische praktijk. De test-hertestbetrouwbaarheid is goed en de ernst van de modi wordt voorspeld door de ernst van de persoonlijkheidsstoornissen.

Bovenstaande informatie is ontleend aan
Referenties
  • Schema Mode Inventory (SMI version 1)
Laatste aanpassing
12 april 2018
Momenteel werkt het EFP aan het updaten van de informatie over dit instrument. Voor vragen en/of opmerkingen over de instrumentendatabank kunt u contact opnemen met instrumentendatabank@efp.nl.